Podaj dalej!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

W zasadzie to niewiele muszę pisać, bo w tytule zawiera się większość informacji do przekazania.
Uwielbiam mango. Mango lassi to najlepszy napój świata i niewiele więcej do szczęścia mi potrzeba. Tak myślałam do niedawna. Później odkryłam coś lepszego – koktajl na bazie mleka kokosowego, mango i słodkiej mandarynki. Czy może istnieć lepsze połączenie? Wegański, turboowocowy, przepyszny!
mango mandarynka mleko kokosowe smoothie
Potrzebujemy:
puszkę mleka kokosowego – 400ml
pół dojrzałego mango (jeśli nie mamy takiego to możemy użyć mango w syropie z puszki)
3 mandarynki
Mandarynki obieramy ze skóry, mango, jeśli mamy świeże to też, dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy mleko kokosowe i blendujemy. Ja przecieram później jeszcze przez sitko, bo lubię mega gładkie, a skórki z mandarynek nie chcą się idealnie zblendować.

mango mandarynka mleko kokosowe smoothie

Podaj dalej!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone