Podaj dalej!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone

W dniach 11-13 grudnia odbył się w Krakowie Terra Madre Slow Food Festival. Celem tego wydarzenia była promocja dziedzictwa kulinarnego Europy Środkowej. Oprócz targów, na których pojawiło się blisko 200 wystawców, uczestnicy festiwalu mogli wziąć udział w degustacjach, spotkaniach z szefami kuchni, warsztatach, kolacjach tematycznych w krakowskich restauracjach i innych atrakcjach. Jak sami organizatorzy piszą: „Impreza ma pełnić rolę bezpośredniego spotkania pomiędzy wsią a miastem, rolnikiem, przetwórcą, a konsumentem. ” I dokładnie tak było. Wystawcy zachęcali do degustacji, a rozmowy o skarbach, które przywieźli do Krakowa można było prowadzić godzinami. Przemili ludzie, super produkty, nic więcej nie mam do powiedzenia 🙂
Moje serce skradły jabłka od JOANKI (ka
żda odmiana była pyszna!), bigos i wołowina w czekoladzie od Pazibrody (kosmos!), sery, kozie jogurty, miody (miodki! mniam!).
Poniżej kilka zdjęć 🙂

image001image003image004image006image008image010image007image013image017image009image012image018image019image014image015image016image020z2

Podaj dalej!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrEmail this to someone